Viime viikolla kerroimme, miten rekrytoijat pystyvät hyödyntämään sosiaalisen myynnin oppeja prospektien haussa. Nyt jaamme neuvoja rekrytointipalvelun kehittämiseen, miten Boolean-hakua pystyy parhaiten hyödyntämään sosiaalisen median haussa. Eilinen blogikirjoitus kertoi LinkedInistä ja tänään on Twitterin vuoro: näillä neuvoilla pystyt löytämään mahdolliset unelmaehdokkaasi.

Twitterissä on yli 700 tuhatta suomenkielistä käyttäjää, (Pönkä, 2017). Siellä suomalaiset jakavat mielipiteitään, blogejaan, kuvia, videoita ja ovat hyvin avoimia ja henkilökohtaisia. Twitteristä voit helposti löytää hyviä esimerkkejä työnantajien työntekijälähettiläistä.

On hyvä myös muistaa, että koska Twitterin kävijämäärä on pienempi kuin Facebookin ja LinkedInin, ovat keskustelut keskittyneempiä ja samalla voit liikkua kohderyhmäsi luokse helpommin.

1.Boolean-Haun perusasiat

Twitterin hakupalkki löytyy heti sivun oikeasta yläkulmasta. Jos haluat tarkennetun haun, kirjoita jotain hakupalkkiin ja hae. Vasemmalla näet ”hakusuodattimet”, josta pääset tarkennetun haun valikoimaan.

Tarkennettu haku antaa sinulle kaiken, mitä Boolean-haulta voisit toivoa. Jos et jostain syystä halua kirjoittaa suoraan hakupalkkiin tiettyjä avainsanoja, voit tehdä hakusi tarkennetun haun kautta.

Twitterkin ymmärtää yksinkertaiset Boolean-haun perusteet, mutta et tarvitse lainausmerkkejä yksittäisiin sanoihin, kuten LinkedInissä tarvittiin. Paitsi tietenkin, jos haluat vaikka etsiä ”Markkinoija ja Konsultti” niin lainausmerkit pistävät Twitterin näyttämään vain twiitit, mihin juuri tuo sama virke on kirjoitettu. Tämä kannattaa muistaa! Huomioi myös, että ainakin oman kokemukseni perusteella voin todeta, että useimmat suomalaisetkin twiittajaat kirjoittavat profiilinsa työnimikkeet englanninkielisellä häsällä. (Hashtag)

2. Boolean AND

Jatketaan esimerkillä ”Entrepreneur”, ja sanotaan, että haluat etsiä tietyn alan yrittäjää: voit kirjoittaa hakupalkkiin seuraavasti: Entrepreneur AND Digital.  Muistuttaisin, että hakusuodattimet ovat vasemmalla, jonne voit tarkentaa haun ”lähellä sinua”.

3. Boolean Or

Jos taas haluat laittaa “JOKO”-vaihtoehtoja, voit kirjoittaa esimerkiksi hakupalkkiin: Consultant OR Entrepreneur AND Digital.

4.     Boolean NOT

suorahakua suomessa twitterin avulla.Boolean NOT-hakutermiä ei ole Twitterissä, mutta sen on korvannut miinus, eli ”-” merkki. Jatkamalla edellistä esimerkkiä, kun et missään nimessä halua mitään tiettyä, esimerkiksi työntekijän nykyistä työnantajaa tai asuinaluetta, voit esimerkiksi kirjoittaa: Entrepreneur OR Consultant AND Digital -Supercell

Jobgon tiimi suosittelee rekrytoijille, että kokeilette useita eri hakusanoja. Tiedämme, että yksin tai pienessä tiimissä, tämä voi kuulostaa pitkästyttävältä prosessilta, mutta olemme vakuuttuneita siitä, että rekrytoijien työntekijälähettiläät tulevat vaikuttamaan tuntuvasti ihmisten kiinnostukseen yrityksen arvoja ja kulttuuria kohtaan.

Seuraavalla viikolla kerromme, miten Return on Relationships (RoR) voi lisätä asiakkaiden ja passiivihakijoiden arvostusta yritystäsi kohtaan.

Lähteet:

Pönkä Harto, Suomalaiset sosiaalisessa mediassa Q1/2017. 29. maaliskuuta 2017. https://harto.wordpress.com/2017/03/29/suomalaiset-sosiaalisessa-mediassa-q12017/