sosiaalinen myynti tehostaa rekrytoinninyritystäYritykset haluavat tuoda itseään esille sosiaalisessa mediassa, eli somessa. Tähän yleensä pyritään hyödyntämällä työntekijälähettiläitä, jotka sosiaalisina myyjinä edustavat yrityksensä arvoja, auttavat asiakkaitaan omalla asiantuntijuudellaan sekä kehittävät henkilöbrändiään. Näin luodaan uudenlaista kiinnostusta yritystä kohtaan, koska yrityksellä on niin huikea henkilö töissä.

Ehkä paras esimerkki sosiaalisesta myynnistä ja yrityksen näkyvyydestä on Osuuspankin toimitusjohtaja Reijo Karhinen, joka on tuonut Osuuspankille uudenlaista näkyvyyttä hyödyntäen esimerkiksi Twitteriä.

Ensisilmäyksellä voisi luulla, että sosiaalinen myynti on vain jotain, jota markkinoijat tai myyjät tekevät työntekijälähettiläinä, mutta kuten toimme esille e-kirjassamme, rekrytoijan työnkuvaan tulee kuulumaan enemmän sosiaalista myyntiä. Heidän roolinsa sosiaalisessa mediassa on vaikuttaa kriittisesti firmojen brändiarvostukseen.

JobGon suorahakupalvelutiimi haluaa auttaa rekrytoijia kehittämään rekrytointipalveluaan, rekrytointikokeiluaan sekä valmistautumaan rekrytoijien tulevaisuuteen. Sen takia aiomme blogissamme keskittyä automatisaatioon, robotiikkaan ja siihen, miten rekrytoijatkin pystyvät valmistautumaan oman vastuualueensa laajenemiseen. Haluamme kertoa rekrytoijille, miten hyödyntää sosiaalista myyntiä omassa työssään.

Mutta miksi? Miksi rekrytoijan pitäisi olla myös sosiaalinen myyjä löytääkseen uusia hakijoita? Eikö kotisivuilla oleva avoin työpaikkailmoitus riitä? Sinnehän kasataan oma CV-netti?

Me JobGolla olemme erikoistuneet löytämään passiivisia hakijoita, joista koostuu huikeat 88% koko työmarkkinoista. Maailmanlaajuisesti työmarkkinahenkilöstö koostuu 15% työntekijöistä, jotka ovat täysin tyytyväisiä nykyiseen työpaikkaansa, 13% satunnaisista hakijoista, 15% heistä, jotka katsovat uusia töitä omasta verkostostaan, 45% heistä, jotka eivät pahastuisi työhaastattelusta ja loput 12% aktiivisista työnhakijoista. (Srinivasan, 2014)

Kuvittele, että itse kuuluisit unelmatyönhakijasi verkostoon eikä tämä passiivinen hakija pahastuisi haastattelumahdollisuudesta sen takia, että olet luonut hyvää henkilöbrändiä?

Henkilöbrändisi ja yrityksenlähettiläät ovat kasvava trendi maailmassa, jota sinunkin kannattaisi hyödyntää.

Voisiko näitä ehdokkaita löytyä myös jostain Facebook- tai LinkedIn-ryhmästä? Suomalaiset ovat ruvenneet luomaan entistä enemmän työalaansa koskevia Facebook-ryhmiä tarkoituksenaan verkostoitua. Facebookista voi löytää ryhmiä sosiaaliseen myyntiin, pienyrittäjyyteen, markkinointiin ja HR-alaan liittyen. Löydätkö omaan alaasi liittyvän Facebook-ryhmän? Kannattaa tarkistaa.

Prospektien etsiminen LinkedInissa tai Facebookissa onnistuu näin: LinkedInissa voit käyttää ilmaista versiota tai maksullista Sales Navigator Tool -työkalua. Se mahdollistaa ryhmien segmentoinnin erilaisten kriteerien perusteella. Näin voit tehdä erilaisia listoja mahdollisista liideistäsi ja katsoa, mitä he tekevät somessa.

Kun olet löytänyt potentiaaliset unelmaehdokkaasi joko prospektoinneista tai omasta verkostostasi, miten heitä kannattaa lähestyä? Suosittelemme, että teet hieman taustatutkimusta henkilöstä. Voit googlettaa heidän nimensä ja katsoa, mitä sosiaalisen median kanavia he käyttävät. Pystytkö myös löytämään kanavia, joita Google ei löytänyt, esimerkiksi Instagramin tai Twitterin avulla hyödyntämällä heidän puhelinnumeroaan tai sähköpostia? Ovatko Facebook- ja Twitter-tilit julkisia, jotta näet, missä ryhmissä tai listoilla unelmaehdokkaasi oleskelevat. Tätähän suorahaku jo tekee, mikseivät rekrytoijatkin tekisi niin?

Miten hakijasi käyttävät LinkedIniä? Onko se vain henkilökohtainen netti-CV, vai kirjoittaako hakija sinne myös kommentteja tai artikkeleita? Jos he ovat tehneet päivityksen, kannattaa lukea se läpi ja esittää jokin kysymys aiheeseen liittyen. Näin onnistut saamaan heidän huomionsa ja keskustelut voivat lähteä käyntiin.

Kiitos että luit blogipäivityksemme: ensi viikolla jatkamme aiheesta rekrytoijien suorahaku Suomessa. Kerromme, miten hyödyntää Boolean-hakua LinkedInissa.

Lähteet:

Srinivasan Leela, Linkedin Group. 5. maaliskuuta 2014. https://business.linkedin.com/talent-solutions/blog/2014/03/active-vs-passive-candidates-the-latest-global-breakdown-revealed