Ted Rubin koki, ettei sosiaalisessa myynnissä voida vain vahtia ja merkitä, miten investointi someen ja työntekijälähettiläisiin tuo rahaa yrityksille, koska rahalla ei pystytä määrittelemään yrityksen brändiarvon kokonaisuutta. Siksi hän kehitti uuden mittausmallin nimeltä Return on Relationships (RoR).

Olemme julkaisseet e-kirjan siitä, mihin näemme digitaalisen rekrytoinnin menevän, ja miten se tulee vaikuttamaan rekrytoijien työhön. Blogistamme löydät ohjeita siitä, miten sosiaalista myyntiä voisi rekrytointialalla käyttää. Tänään kerromme, miten ylläpidetään mahdollisten passiivihakijoiden kiinnostusta henkilöbrändiisi.

Yrityksen työntekijälähettiläät ovat yleensä asiakaspalvelijoita, myyjiä tai markkinoijia, mutta miksei myös HR-osasto kuuluisi sosiaaliseen myyntiin? He ovat yhtiön silmät ja korvat, huolehtivat rekrytointipalvelustanne, työntekijöiden tyytyväisyydestä, työtehtävien haasteellisuudesta, kehitysmahdollisuuksista, jne. Kun he kerran tekevät tätä kaikkea, joka kehittää yrityskulttuurinne arvokkuutta, miksette toisi sitä esille avoimesti sosiaalisessa mediassa.

HR-osastosi voisi käydä keskustelua osastopäällikön kanssa, esimerkiksi siitä, voisiko jokainen työntekijä käyttää päivässä esimerkiksi yhden tunnin LinkedIn-uutisvirran läpikäymiseen, ja aina kun löytyy jotain, jota voisi kommentoida, kävisi sen kimppuun.

Miten sitten voidaan mitata, onnistuuko LinkedInin käyttö asiantuntijabrändisi kehityksessä? Gerry Moran, MarketingThink.Com:ista on listannut 9 tapaa, miten voit mitata omaa LinkedIn-kehitystäsi:

 1) Verkoston koko

Verkoston koko on tärkeä, koska jokainen uusi yhteys voi johtaa mahdolliseen toisen tason tai kolmannen tason yhteyteen. Muista, kun mainitsimme, että 15 prosenttia passiivisista hakijoista etsii uutta työpaikkaa omista verkostoistaan. Tämä voi olla sinun lippusi.

2) Yhteyspyyntöjen keskimääräinen määrä

Mitä enemmän saat kutsuja, sitä arvokkaammaksi olet tehnyt oman asiantuntijalajisi, koska ihmiset haluavat tutustua juuri sinuun, rekrytoija.

3) Vierailijamäärä

Kun päivität profiiliasi tietyillä avainsanoilla ja otat osaa erilaisiin keskusteluihin, profiilisi kävijämäärän pitäisi kasvaa ja maksullisella LinkedInilla varmistetaan, että saat tietoa kaikkien kävijöiden profiilista.

4) Haun ulkonäkö

Laita tärkeimmät avainsanat profiilisi otsikkoon, tiivistelmään, työkokemukseen, työnkuvaan, koulutukseen ja taitoihin, niin että tarkemmat avainsanat profiilissasi näkyvät paremmin, tämän pitäisi kasvattaa vierailijamäärää.

5) Kohderyhmän vierailut profiileissasi

Jotta varmistat, että juuri sinun prospektisi tulevat vierailemaan profiilissasi, on hyvä olla aktiivisesti mukana oikeissa LinkedIn-ryhmissä, kommentoida, kysyä ja keskustella eri aiheista. Tämän pitäisi herättää prospektien uteliaisuutta tarkistaa profiilisi.

Siksi kannattaa varmistaa, että LinkedIn-profiilistasi löytyy spostiosoitteesi, Twitter-tilisi, puhelinnumerosi, jne. On myös hyvä tarkistaa, paljonko vierailijoita saat profiiliisi konferenssin, puheen tai tärkeän työpuhelun jälkeen!

suorahaussa kannattaa olla rohkea, rekrytoinnista tulee enemmän suorahaun tapaista.

6) Sitoutumistaso

Ei ole tärkeintä saada suurinta LinkedIn-yleisöä Suomessa, vaan tärkeintä on heidän sitoutumisensa taso. Jotta he sitoutuvat korkeisiin profiileihisi, sinun täytyy olla mielenkiintoinen henkilö. Silloin ihmiset sitoutuvat seuraamaan päivityksiäsi. Suosittelemme myös, ettet vain keskity omiin päivityksiisi, vaan liityt aktiivisesti muiden aloittamiin keskusteluihin ja seuraat, mitä eri ryhmissä keskustellaan.

Samalla kehität henkilö- ja asiantuntijahahmoasi, ja ehkäpä samalla voisit ruveta myös tekemään testejä yrityksesi rekrytointipalvelusta ja hakijakokemuksista?

7) Esitetyt taidot ja kehut

Mitä enemmän saat asiakkaitasi, pomoasi tai työkavereitasi korostamaan esille laitettuja taitojasi, sitä helpommin ja nopeammin hakijat pystyvät suorahakemaan sinut käyttämällä hakupalkkia taitojesi perusteella.

8) Suositukset

Moran Gerry suosittelee, että jokaisella kuuluisi olla, vähintään 10 suositusta. Jos entisillä työnantajillasi tai nykyisillä asiakkaillasi on liikaa kiireitä päästä LinkedIniin kirjoittamaan suosituksensa, voit mennä heidän profiiliinsa ja klikata heidän viitteitään kohdassa ”pyydä suositusta” eli ”ask to be recommended”.

Tähän yksityiseen viestiin voit valmiiksi kirjoittaa, mitä pyydetty henkilö voisi mahdollisesti kirjoittaa sinusta, niin hän voi sen nopeasti muokata, ja näin säästät häneltä aikaa ja saat suosituksen profiiliisi.

9) Sosiaalinen myynnin mittaus

Liidien määrä, ensimmäisen tason kontaktien määrä, soittojen pyyntö, kaikki mahdollisuudet, kaikki myynnit ovat hyviä mittakaavoja tarkistaa oman sosiaalisen myynnin tasosi ja asiantuntijabrändisi arvo.

Henkilöbrändi on pitkäaikainen sijoitus, ei ole tarvetta kiirehtiä sosiaalisen median kanssa.

Tärkeintä on henkilöbrändisi yhdenmukaisuus, ei pakollinen oleminen somessa.

Muista, että suhteiden kasvattaminen ja rakentaminen on tavoitteesi, ja tämän asian suhteen ei kannata mitenkään kiirehtiä. Etene itsevarmuudella ja mieti yrityksesi kanssa, minkälaisia tavoitteita yrityksellä on seuraavien vuosien aikana firman brändin kehittämiseen, yrityskulttuurin avoimuuteen ja sen edustamiseen liittyen?

Minkälaisia työntekijöitä tulette tarvitsemaan lähivuosien aikana ja kuinka paljon nykyinen henkilökunta vaatii koulutusta?

Lopuksi voit vielä varmistaa, onko firmallasi sisältöä, jota voisit itse hyödyntää? Yrityksen tekemiä blogeja, kirjoja, podcasteja, videoita tai jotain vastaavaa?

Pystytkö osallistumaan näihin ja tuomaan mahdollisesti uutta näkökulmaa firmasi rekrytointipalveluun, joista potentiaaliset asiakkaat verkostossasi eivät mahdollisesti olleet tietoisia?

Lähteet:

[1] Moran Gerry, How to Measure Your LinkedIn Social Selling Success. 9. kesäkuuta 2013. https://marketingthink.com/size-matters-how-to-measure-your-linkedin-social-selling-success/