Rekrytoijan suorahakuun auttaa rekrytointipalvelu

Henkilöstöresursseissa työskentelevinä tiedämme kaikki jo hyvän viestinnän arvon ja tärkeyden sekä sisäisen että ulkoisen viestinnän parissa. Siksi tiedämme, että joskus saattaa sinunkin urallasi tulla vastaan ”sisältömörkö”. Se kauhistuttava ja pelottava otus, mikä ei katoa mihinkään, vaikka katsoisit ruutuasi useamman tunnin ja yrittäisit parhaasi saada päässäsi kulkevia yksityiskohtia puhtaaksi kirjoitettua.

Useiden viikkojen ajan Mish Sladen kirja ”May I have your attention, please?” on hypännyt pöydästä pöydälle toimistossamme. Rekrytointikonsulttiemme lukupiiristä insinöörihakkeriemme näppäimistöille ja takaisin kotiinsa markkinoinnin tiimille. Mish Slade on sisältötoimisto Mortified Cow (Häpeävä Lehmä) perustaja. Siksipä päätin vihdoin osallistua tiimimme kirjakerhoon ja lukea sen myös.

suorahaku rekrytointiKirja menee suoraan asiaan, jättämällä turhat adjektiivit ja muut superlatiivit toisille kirjailijoille. Kirja on täynnä konkreettisia esimerkkejä sisällönkirjoittamisesta, mitkä auttavat lukijan erottamaan aidosti huonon sisällön hyvästä.

Sladen kirja on hyvä kannustin sisäisenviestinnän huoltoon, parantamiseen, henkilökohtaistamiseen ja yksinkertaistamiseen. Tässä esimerkki kirjasta: ”Boldin markkinointitiimi ei ole rajoitettu perinteisesti määriteltyjen roolien rajoituksiin” verrattuna ”Jokaisella tiimiläisellä on useampia kykyjä, joten emme ole tarvinneet yrityksen vanhaa byrokraattista mallia”. Tarinan kerronta tekee kontekstista inhimillisempää.

Tärkeintä on, että viesti on vastauksen arvoinen. Ei tarvitse häpeillä tai piilotella omaa taustaansa, tuokaa esille tunteenne kukistaaksenne sisältömöröt pois. Ihmiset seuraavat aitoja persoonia, jotka tuovat itsensä esille samalla, kun tuovat asiantuntemuksensa esille. Viestintäsi yrityksen ulkopuolelle voi tuoda yritykseesi huomiota uusilta kohderyhmiltä, jotka törmäävät sivullesi blogikirjoituksiesi herättämästä keskustelusta.

Henkilöbrändin kehittäminen vaatii sujuvan kuvakielen. Voitte aloittaa ”May I have your Attention?”  viestintä-kirjalla ja sen jälkeen siirtyä suomalaisten rakastamiin dekkareihin. Lukemisella aloittaminen, yrityksen blogin kirjoittaminen ja henkilöbrändin kehittäminen LinkedInissa sekä Twitterissä palkitsee teidät osingoilla tulevaa urapolkuanne? varten.

Älä aseta enää itsellesi tekosyitä. Tartu lukemiseen ja aloita kirjoittaminen, vaikka maalin kuivumisesta, jos aluksi pelottaa kirjoittaa omasta arjestasi. Digitaalinen murros tulee tekemään rekrytoijistakin enemmän markkinoijia sekä myyjiä, joten sujuva viestintä tulee olemaan yhä oleellisempi osa työurasi kehitystä.

Mitkä nämä tekosyyt sitten ovat ja miten ne päihitetään? Sosiaalisen myynnin tohtorit Sani Leino ja Jarkko Sjöman olivat pitäneet webinaarin sisältömöröistä, niiden erityypeistä ja miten niitä kukistetaan. Käydään nopeasti läpi nämä eri trollit. Jos haluat myös katsoa tallenteen webinaarista tai lukea alan ammattilaisilta tapahtumasta, tässä on linkit webinaariin ja kirjoitukseen.

Laatumörkö:

Olet varmasti ollut jo useamman vuoden vastuussa rekrytoinnista tai rekrytointitiimisi tuloksenteosta. Muistat onnistumisesi ja mokasi vuosien varrelta kuin eilisen. Rekrytoinnin ala on kehittynyt vuosien varrella ja ehkä ikävöitkin jotain rekrytoinnin uraltasi, mikä on nykyään keltanokkien tai robottien vastuulla? Jos satut itse olemaan vasta keltanokka (tai robotti?) niin keskustele yrityksessä pitkään olleiden kollegoiden kanssa, miten rekrytointi on muuttunut?

Sitku-Mutku-mörkö:

Ihmisillä on iso kynnys ylitettävänä saadakseen motivaatiota julkaista ja mainostaa omaa sisältöänsä.

Meidän vinkkimme on, että joka kolmannen sosiaalisen median päivitys, minkä kirjoitat, olisi aggressiivisempi ja toisit blogiisi esille. Sitku-mutku voi myös olla blogista someen siirtyminen tai blogista vlogiin siirtyminen. Vlogin kanssa voin henkilökohtaisesti suositella, ette teet sen ensimmäisen videon ja pääset hommaan mukaan. Pyydä palautetta, miten parantaa videotasi. Poista tai piilota ensimmäinen videosi ja sitten lyö koko some ällikällä seuraavalla videollasi.

Aikamörkö:

Olet valmis vihdoin istumaan alas, mutta et löydä aikaa siihen? Tai pahempaa, olet vihdoin päässyt kirjoittamisen maailmaan, mutta et pysty kasaamaan ajatuksiasi? Tämän takia suosittelimme, että antaisitte aikaa kirjoille. Sosiaalisen myynnin maisterit Leino ja Sjöman antavat myös hyvän 30-20-10-ohjelman sisällönkäyttöön.

30 minuuttia viikossa sisältöjen suunnitteluun, tekstiin, kuviin tai videoihin ja jakelukanaviin.

20 minuuttia päivässä sosiaalisen median kanavan rakentamiseen, 2 kertaa viikossa. Jos et pysty seuraamaan tuhansia tilejä, suosittelemme segmentointia pysyäksesi kärryillä erilaisista keskusteluaiheista, jos haluat lukea ja käydä keskustelua. Henkilöbrändisi tulee muodostumaan juuri siitä, mistä ja kenen kanssa käyt keskusteluita.

Ja viimeiseksi, joka päivä 10 minuuttia toimintaa.  Lue, kommentoi, jaa!

Somekohumörkö:

Suorahaku on rekrytoijan ratkaisuIhmiset pelkäävät somekohujen aiheuttamia lynkkaus-joukkoja, jotka voivat suuttua pienemmistäkin asioista. Jos ottaisimme oppia rakennusmestari, tosi-tv tähti, Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trumpista. Hän totesi jo 80-luvulla kirjoittamassaan muistelmassaan, että negatiivinen uutisointi on parempi kuin mediahiljaisuus.

Loppujen lopuksi, tässä vielä hyvä kysymys: Mitkä somekohut edes muistat enää? Kuinka paljon itse piittasit niistä? Kaatuiko maailma kohun myötä vai unohdettiinko asia heti seuraavana viikkona?

Somekohua pahempaa on välinpitämättömyys! Kukaan ei vieraille blogillasi? Kukaan ei jätä kommentteja? Missä on lukijoiden välinen kanssakäyminen? Tämän takia kannustammekin juuri omalla nimimerkillä kirjoittamiseen, koska ihmisenä tuot esille yrityksesi ja omat arvosi.

Muista jakaa blogiasi (joka kolmas somepäivitys saa olla aggressiivinen) oikeissa kanavissa ja, jos 5kk päästä tulee trendiksi puhua aiheesta, mistä olet jo kirjoittanut, älä muserru!

Jaa se 5 kuukauden takaisen tekstisi ja se alkaa nyt maksamaan sinulle osinkoa ja mahdolliset lukijat voivat siirtyä lukemaan tuoreempia kirjoituksiasi. Lopeta tekosyiden tekeminen. Joko sinä asetat itsellesi henkilöbrändin kuvan tai muut asettavat sen sinulle puolestasi. Kirjoita tekstisi ja paina sitä entteriä.

Lähteet:

Slade Mish. May I have your Attention? Your Guide to Business Writing That Charms, Captivates and Converts. Tammikuun 7. 20176. Team Incredible Publishing.

https://www.linkedin.com/pulse/sisältömörkö-mitä-tehdä-kun-asiantuntijan-enter-lyijyä-sani-leino/

http://sjomanleino.suksee.fi/sisaltomorko